Foredrag

Book et foredrag

Få et nyt perspektiv på musik som supplement til behandling af indlagte børn og unge, og det at bruge sig selv for at hjælpe andre. Om at turde komme hinanden nær og skabe lyse stunder, også når livet er svært.

Hvis du, din forening eller arbejdsplads kunne have lyst til at høre mere om projektet, få indsigt og inspiration til en anderledes arbejdsstruktur, så er det muligt at booke et foredrag med musikalske indslag og eksempler. 

Musik som supplement til behandlingen af indlagte børn og unge

Musik er et universelt sprog. Det rummer en særlig form for kommunikation, som det talte ord ikke formår. Derfor kan musik frembringe noget helt specielt i mødet med syge børn og deres pårørende. 

Mange oplever både håb, glæde og forløsning, når de lytter til musik. Nogle oplever også at angst, bekymring og sorg aftager. Musik kan tilbyde en oase, hvor der gives rum for tanker og følelser, der er mindre præget af den angst og smerte, der ofte er forbundet med svær sygdom, både somatisk og psykisk. Der er mulighed for at lade tankerne flyve frit og for at få et frirum, hvor det talte sprog ikke nødvendigvis skal i spil. Musikken skaber øjeblikke fyldt med glæde, og samtidig sættes rammen for unikke, følelsesfyldte rum, hvor der bliver plads til eftertanke og refleksion hos både den enkelte og blandt familiens medlemmer.

Hvad siger folk om foredraget?

Lisbeth fortalte lavmælt og personligt om musikken, børnene og de positive og voldsomme oplevelser på Riget på en måde, så hele salen sad tilbage med blanke øjne og et ændret sind. Det vil være forkert at kalde det stor fortællekunst, eller en stor oplevelse, for begge udsagn reducerer oplevelsen til noget overfladisk. Det var derimod en dyb og personlig introduktion til et arbejde med sårbare mennesker i eksistentielle kriser. Fortalt på en måde, så det sidder i kroppen længe efter.
Søren Bojer
Tidligere direktør i Den obelske familiefond
Hendes beretninger fra børneafdelingerne, krydret med eksempler på den musik, hun spiller for børnene, er dybt gribende, men hverken trist eller deprimerende. Det handler om at bringe lys ind i en mørk situation og om at give familier et pusterum i en tung hverdag. Det er fantastisk meningsfuldt, og Lisbeth er en blændende formidler. Sune Gylling Æbelø, senior kommunikationsrådgiver, MUST.
Sune Gylling Æbelø
Senior kommunikationsrådgiver, must