Hvem er vi?

Siden 2009 har MusikBeRiget arbejdet for at skabe livskvalitet og trivsel for børn, unge og deres familier under deres indlæggelse på hospitalet. MusikBeRiget bringer musik ind i familiernes ofte strengt regulerede hospitalshverdag, hvor adgang til kulturtilbud og -aktiviteter ellers ikke er mulig. 

Kernemålgruppen for MusikBeRiget er indlagte børn og unge. Der er særligt fokus på kronisk og alvorligt syge børn, der er indlagt i lang tid eller mange gange i løbet af et behandlingsforløb, børn, der er i isolation, og derfor ikke kan forlade deres stue og afdeling, og børn, som har særlige behov eller er særligt belastede, hvor personalet vurderer, at et musikalsk besøg kan gøre en forskel.

Projektet blev iværksat af violinist Lisbeth Sagen, som er klassisk uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht. I 2017 vandt hun P2 Prisen Årets Ildsjæl for projektet. 

Det allerstærkeste ved musik er, når man kan se det har en effekt. At det betyder noget, at det kan forløse folk, at det kan opløfte folk. Der er rigtig meget brug for musik derude, ikke kun i koncertsalen. Musik skal bruges noget mere end der hvor man forventer at møde den.

Lisbeth Sagen

Projektleder og violinist